Pri bielení zubov je už na výber z množstva produktov. Jednou z obľúbených možností sa stali bieliace pásky na zuby. Môžu byť dobrým pomocníkom, no ak sa používajú nesprávne môže dôjsť k poškodeniu zubnej skloviny. Ako teda dosiahnuť, aby bolo bielenie zubov úspešné a zároveň bezpečné? Pozrime sa na pár tipov.
Pred aplikáciou si vyčistite zuby
Použite vlhkú zubnú kefku na čistenie zubov. Môžete siahnuť aj po zubnej paste, nie je to však nevyhnutné. Dajte si však pozor aby neobsahovala fluorid, lebo ten môže spôsobiť neúčinnosť bieliacej zložky. Po umytí si vypláchnite ústa vodou. Pomáha to otvárať póry v zuboch, ktoré musia byť prístupné, aby mohlo dôjsť k bieleniu.
Vyhnite sa nerovnomernému bieleniu
Pásiky musia byť na zuby umiestnené presne. Je však jasné, že bez ohľadu na to, ako veľmi ste opatrní, pri aplikácii týchto pásikov sa vždy nájdu zuby, ktoré nie sú úplne zakryté. Nikde sa teda neponáhľajte a snažte sa dostatočne zakryť zuby, aby ste dosiahli rovnomerné bielenie zubov.
Pásky používajte opatrne a s mierou
Ak to s aplikáciou preženiete, zuby budú postupne viac a viac citlivé. Ak sú prúžky používané príliš často, môže dôjsť k trvalému poškodeniu. V najhoršom možnom scenári hrozí aj vypadanie zubov.
Vyhnite sa kontaktu s ďasnami
Pásiky na bielenie zubov obsahujú bieliace zložky, ktoré nie sú síce tak silné ako u zubára, no stále majú potenciál poškodiť mäkké tkanivo ďasien. Je nevyhnutné, aby sa pásik nedotýkal ďasien. V prípade potreby pásiky odstrihnite nožnicami, aby lícovali s tvarom vašich zubov.
Po bielení nejedzte tmavé jedlá ani nápoje
Po nanesení bieliacich pásikov doprajte zubom nejaký čas, aby sa póry zavreli. Niekoľko hodín po aplikácii prúžkov sa teda vyhnite tmavým potravinám ako napr. čokoláda, káva, Kofola, víno atď., aby sa vám zuby nezafarbili.
Najdôležitejší tip na záver je však určite tento: držte sa inštrukcií uvedených na výrobku a poraďte sa o výbere.
Najnovšie komentáre